Bram van Oosterhout Navigation
  • Home
  • Projects
  • Contact
  • Search
  • Home
  • Projects
  • Contact
  • Search
Home Projects Happy App

Happy App

Bram 23 februari 2021 Development

Tijdens dit project is er in teamverband ongeveer 20 weken gewerkt aan een project waarbij een technologische oplossing is ontwikkeld om het schoolverzuim op het voortgezet onderwijs terug te dringen. Tijdens dit proces heb ik scrum (agile) gewerkt.

Eerst hebben we individueel onderzoek gedaan naar het werkveld waarin we ons bevinden. Al deze informatie is in één gedeeld document geplaatst. Met deze kennis zijn we gaan brainstormen. Vervolgens Google Design Sprint gewerkt. Dit is een proces waarin je binnen een week van vraagstuk naar concept en prototype gaat. Dit vormde bij ons een goede basis waarop we gedurende het project op verder hebben kunnen borduren.

We hebben onze eigen design challenge opgesteld waarbij we al preventief willen gaan werken. Het verzuim mag dus al niet ontstaan. Met deze kennis en visie hebben we meerdere iteraties gemaakt en dit heeft geleid tot Happy, de persoonlijke app. Door tussentijds veel in gesprek te gaan met stakeholders en de doelgroep werden de twee deelproducten (de app voor de leerlingen en het dashboard voor docenten) steeds beter en beter.

Het eindresultaat bestaat uit twee producten. Een app waarmee leerlingen een aantal keer per week (maximaal 1x per 24 uur) kunnen invullen hoe ze zich voelen door middel van een emotiethermometer. Indien gewenst kan de leerling er een toelichting bij schrijven maar dit is niet verplicht. Tijdens het registratieproces kan de leerling een eigen avatar kiezen en een kleur welke in de hele app doorgevoerd zal worden. Dit is gedaan om de app een persoonlijk gevoel te laten geven. Naast het doorgeven van hoe het gaat kan de leerling ook een gesprek aanvragen met een docent/vertrouwenspersoon naar keuze. Ook is er rekening mee gehouden dat het zo laagdrempelig mogelijk is. Iedereen moet er mee overweg kunnen en het moet niet als een last voelen, daarom is niets verplicht.

Al deze data wordt in een MySQL database opgeslagen en verwerkt in het dashboard van de docenten. Deze informatie kan de docent/vertrouwenspersoon per klas en leerling inzien. Dit wordt overzichtelijk weergegeven in een grafiek met de toelichting als deze aanwezig is. Als een leerling een aantal dagen achter elkaar aangeeft dat het slecht gaat zal de docent hier een melding van krijgen.

Klikbaar prototype

Productpresentatie

Diavoorstelling tonen
4-scaled
3-scaled
2-1-scaled
1
0-scaled

GEREALISEERD DOOR BOOST WORKS